Ringworm, din punct de vedere medical Erythema infectiosum, este o boală infecțioasă virală. Această boală este cauzată de parvovirusul B19. Tipică pentru tegumente este o erupție cutanată vizibilă care apare sub forma unor inele roșii. Boala este una dintre bolile clasice ale copilăriei și, prin urmare, este numită și a cincea boală. Cu toate acestea, tegumentul inelar poate afecta persoane de orice vârstă.
Care sunt simptomele caracteristice ale verucitei la copii?
Diferite simptome pot apărea în cazul verucii inelare. Acestea pot varia de la o persoană la alta, în special în funcție de vârsta copilului și de sistemul imunitar individual. În unele cazuri, tegumentul poate fi asimptomatic, ceea ce înseamnă că nu există simptome evidente. Simptomele caracteristice sunt:
- Febră și stare de rău
- Dureri de cap și dureri musculare
- Umflarea ganglionilor limfatici
- Înroșirea extinsă a pielii
Care sunt simptomele verucitei la adulți?
Adulții prezintă de obicei aceleași simptome ca și copiii. Se știe că unele persoane afectate pot suferi mai mult de dureri de lungă durată la nivelul membrelor. La adulți, febra apare mai rar, iar boala este recunoscută mai rar decât la copii, din cauza unei evoluții asimptotice.
Care este evoluția unei infecții cu tegumente?
După infectare, prima etapă a tegumentelor este așa-numita fază prodromală. Aceasta se caracterizează prin simptome nespecifice asemănătoare gripei. Această fază durează, de obicei, între două și patru zile. Ea este urmată de câteva zile fără simptome. Abia după câteva zile apare erupția cutanată caracteristică, principala caracteristică a tegumentelor. Erupția începe de obicei pe față, în special pe obraji, și apoi se extinde pe corp.
Care este evoluția erupției cutanate în ringworm?
În cazul verucii inelare, erupția începe cu o roșeață în formă de fluture pe față. Pielea de pe obraji și de pe nas poate fi umflată sau întinsă și cu mâncărimi. Există adesea o pată palidă în centru, dând erupției aspectul unui "inel". Erupția poate provoca mâncărimi și, în unele cazuri, poate fi ușor dureroasă. Simptomele pot dura de la câteva zile până la o săptămână și apoi se estompează treptat. După șapte până la zece zile, modificările cutanate au dispărut în mare parte. Stresul, expunerea la soare, căldura sau frigul pot face ca erupția să fie mai vizibilă în zilele următoare. Unii bolnavi nu au nicio roșeață sau doar o roșeață foarte slabă, ceea ce face adesea diagnosticul dificil.
Veruca inelară provoacă mâncărimi pe piele?
Mâncărimile cauzate de tegumente sunt foarte individuale. Unii bolnavi nu simt nicio senzație de mâncărime sau simt doar o ușoară nevoie de mâncărime. Când erupția dispare, pielea poate fi uscată și solzoasă. Acest lucru duce la o senzație de apăsare și mâncărime semnificativă în zonele afectate pentru mulți pacienți.
Este purulenta contagioasă?
Infecția cu tegumente se produce în principal prin infecția cu picături de la o persoană la alta. Parvovirusul B19 este eliberat în aer de către o persoană infectată prin tuse, strănut sau prin contact strâns cu picăturile de salivă. Dacă o persoană sănătoasă inhalează aceste picături infecțioase sau le captează prin atingerea mucoasei gurii sau a nasului, poate avea loc transmiterea virusului. Riscul de infectare pentru alte persoane este cel mai mare în zilele de dinaintea apariției erupției cutanate. Deoarece boala este adesea recunoscută abia după faza contagioasă, tegumentul inelar apare mai frecvent.
Care este perioada de incubație pentru tegumente?
În cazul tegumentelor, între infecție și apariția primelor simptome trec între șapte și 14 zile. Erupția cutanată este vizibilă după aproximativ două-trei săptămâni.
Cât timp trebuie să stea acasă un copil cu tegumente?
De îndată ce apare erupția cutanată, copiii afectați nu mai sunt contagioși. Dacă copilul se simte bine și sănătos, el sau ea se poate întoarce la grădiniță sau la școală. Acest lucru se aplică numai dacă este sigur că erupția a fost cauzată efectiv de tegumente.
Este inelul este periculos pentru femeile însărcinate?
Tenia în timpul sarcinii prezintă un risc considerabil pentru copilul nenăscut, în special până în săptămâna 21 de sarcină. Virusul poate trece prin placentă și infecta copilul nenăscut. Ca urmare, virusul poate ataca celulele hematopoietice ale copilului nenăscut și poate provoca anemie. Ca urmare, aportul de oxigen și nutrienți nu mai este suficient, ceea ce poate duce la afectarea fătului, la un avort spontan sau la nașterea unui copil mort. În cazul în care mama însărcinată a fost deja infectată cu tegumente și, prin urmare, are imunitate la tegumente, nu există complicații de temut pentru copilul nenăscut. Complicațiile nu apar la fiecare femeie însărcinată infectată. În special, infecțiile cu tegumente în timpul sarcinii, în al treilea trimestru, au un risc scăzut de a dăuna fătului. În cazul în care o femeie însărcinată suspectează că a intrat în contact cu tegumentul inelar sau că a contractat infecția, ea trebuie să se prezinte imediat la medic. Acesta poate efectua examinările adecvate pentru a determina starea imunitară și pentru a evalua posibilele riscuri.
Cât de periculoasă este pecinginea pentru bebeluși și copii mici?
Infecțiile cu tegumente sunt, de obicei, mai ușoare la bebeluși și copii mici decât la copiii mai mari. Nu există aproape deloc simptome de răceală. Cu toate acestea, copilul poate dezvolta febră și o erupție cutanată. În cazuri rare, pot apărea și complicații precum anemia. Aceasta este o scădere temporară a celulelor roșii din sânge, care duce la anemie. Aceasta se manifestă prin simptome precum oboseală, paloare a pielii sau a membranelor mucoase și dificultăți de respirație. În cazul inelelor, anemia este, de obicei, autolimitată. Starea se ameliorează pe măsură ce organismul luptă împotriva infecției și se recuperează. În cazul în care se suspectează apariția unei veruci inelare la copiii mici și la bebeluși, trebuie consultat medicul pediatru.
Cum se tratează pecinginea?
De obicei, tegumentul inelar nu face obiectul unui tratament specific, deoarece infecția se vindecă de la sine, fără complicații în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, pot fi luate diverse măsuri pentru a atenua simptomele.
Ce ajută la veruca inelară?
Se pot lua diverse măsuri pentru a atenua simptomele cauzate de tegumente. Acestea includ:
- Tratament simptomatic: pentru febră, dureri și dureri se pot lua medicamente care reduc febra și ameliorează durerea, cum ar fi paracetamolul, pentru febră, dureri de cap și dureri.
- Odihnă și hidratare adecvată: Odihna și consumul de suficiente lichide pentru a menține corpul hidratat și a combate febra.
- Cremă: Pielea uscată de la pecingine poate fi tratată cu o cremă grasă și loțiuni.
Ce este eficient împotriva mâncărimii în ringworm?
Mâncărimea poate fi un efect secundar neplăcut al verucii inelare. Există diverse măsuri care pot ajuta la ameliorarea mâncărimii.
- [Hamamelis](): Produsele cu hamamelis s-au dovedit eficiente împotriva mâncărimilor. Planta, numită și hamamelis, conține diverse ingrediente active care au un efect antiinflamator și calmant asupra pielii. De aceea, hamamelisul este adesea folosit pentru iritațiile pielii și împotriva mâncărimilor. Hamamelisul, sub formă de comprese răcoritoare sau sub formă de cremă, poate ajuta la calmarea pielii și la ameliorarea temporară a mâncărimilor.
- Comprese răcoritoare: Aplicarea de comprese reci sau ușor răcite pe zonele afectate ale pielii poate ameliora temporar mâncărimile.
- Evitați să vă scărpinați: Deși mâncărimea poate fi tentantă, este important să evitați scărpinarea. În caz contrar, acest lucru poate irita și mai mult pielea și poate duce la infecții. În schimb, tamponarea blândă sau tapotarea ușoară poate aduce ușurare în zonele cu mâncărimi.
Ce cremă ajută la veruca inelară?
Pielea este deseori foarte uscată și solzoasă timp de patru săptămâni după ce se vindecă. Senzația de senzație de strângere și de scuame poate fi ameliorată cu o cremă grasă și hrănitoare. Loțiunile nu sunt potrivite din cauza conținutului lor scăzut de grăsimi. Cremele nu trebuie să conțină substanțe iritante, cum ar fi alcoolul, parfumurile și sulfații. Pentru a îngriji pielea, a o calma și a ameliora mâncărimile, cremele cu ingrediente precum:
- Uleiuri și unturi: Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de jojoba, uleiul de măsline și uleiul de migdale, precum și unturile de shea și de cacao sunt bogate în acizi grași și lipide sănătoase. Acestea pot ajuta la reaprovizionarea pielii cu grăsimi și la redarea supleței acesteia.
- Pantenol: Dexpantenolul, cunoscut și sub numele de provitamina B5, susține regenerarea pielii și are proprietăți hidratante.
- Alantoină: Alantoina are un efect calmant asupra pielii și poate ajuta la reducerea iritațiilor.
Ce remedii de casă ajută la veruca inelară?
Diferite remedii casnice pentru pielea uscată pot ajuta în cazul teniei inelare. Acestea susțin în special vindecarea pielii.
- Aloe vera: Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și calmante. Aceasta poate ajuta la calmarea iritațiilor pielii și la hidratarea acesteia. Aloe vera este cel mai bine folosită proaspătă sau sub formă de gel pur.
- Mușețel: Mușețelul are un efect calmant asupra pielii și poate ajuta la reducerea mâncărimilor și a roșeaței. Sunt preferate compresele cu ceai de mușețel.
- Ceai verde: Ceaiul este bogat în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii. Acestea pot ajuta la calmarea pielii.
- Băi cu ulei: Pentru îngrijirea pielii de pe corp, sunt recomandate băile cu uleiuri hidratante, cum ar fi uleiul de migdale sau de măsline.
Pot să previn ringwormul?
Pentru a limita răspândirea infecției, persoanele infectate ar trebui să rămână acasă, să evite contactul apropiat cu alte persoane și să respecte măsurile de igienă, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor și acoperirea gurii și a nasului atunci când tușesc sau strănută.
Există un vaccin împotriva tegumentelor?
Nu există niciun vaccin împotriva tegumentelor. Boala este cauzată de parvovirusul B19, pentru care nu există în prezent niciun vaccin. Majoritatea oamenilor dezvoltă imunitate pe tot parcursul vieții împotriva reinfectării după ce au fost infectați cu virusul.