Subiectul hemoroizilor (hemoroizi) este neplăcut pentru majoritatea oamenilor. Nu există niciun motiv să fie, deoarece toți avem hemoroizi. Aceștia îndeplinesc o funcție importantă: Împreună cu mușchiul sfincterului, ei ne sigilează rectul, astfel încât să nu poată scăpa lichide sau gaze. Dar ce sunt mai exact hemoroizii? Poți să scapi cu adevărat de hemoroizi în 3 zile, așa cum promit uneori reclamele? La astfel de întrebări găsiți răspuns în articolul următor.
O notă în prealabil: Ca sinonime pentru termenul hemoroizi folosim alternativ hemoroizi, pernițe hemoroidale, pernițe vasculare și vase de sânge arteriale mărite și umflate.
Cauzele hemoroizilor
Vârsta înaintată și încordarea excesivă în timpul mișcărilor intestinale din cauza constipației sunt două dintre principalele motive pentru care cineva dezvoltă boala hemoroidală. În secțiunea următoare, vom examina alte cauze și factori de risc pentru hemoroizi.
Cum se dezvoltă hemoroizii?
Care sunt cauzele hemoroizilor? Această întrebare este adesea pusă în cabinetele medicale. Medicii vorbesc de hemoroizi (patologici) atunci când perna vasculară din rect, care este bine alimentată cu sânge, se dilată. Sunt afectate doar așa-numitele vase de sânge arteriale. Medicii folosesc acest termen pentru a descrie arterele care transportă sângele de la inimă către toate părțile corpului. Care sunt cauzele exacte ale hemoroizilor? Principalii factori de risc și cauze ale hemoroizilor includ:
- Ridicarea sau transportarea regulată de sarcini grele,
- Strângerea prea tare în timpul mișcărilor intestinale pentru a goli intestinul,
- Diareea frecventă, deoarece aceasta face ca mușchiul sfincterului să nu mai funcționeze 100%,
- O slăbiciune congenitală a pereților vasculari. Riscul de boală hemoroidală crește, de asemenea, odată cu vârsta,
- un stil de viață sedentar,
- Lipsa de exerciții fizice,
- Obezitatea,
- O dietă nesănătoasă, fără cantități adecvate de fibre,
- Hemoroizi la femei: Cauza este adesea sarcina.
Se pot sparge hemoroizii?
Hemoroizii nu se deschid ca o bășică de arsură. Dar ce se întâmplă atunci când aceste vase de sânge se sparg? Deoarece mucoasa din regiunea afectată este foarte sensibilă, se formează rapid mici rupturi și sângele scapă din ele. Acest lucru creează multe dintre aceste deschideri și poate duce la sângerări severe.
Hemoroizi și sarcină
Femeile au un țesut conjunctiv elastic care se întinde foarte mult în timpul sarcinii. Ca urmare, perna vasculară anală se poate mări. În plus, fătul în creștere face presiune asupra organelor interne. Deoarece intestinele sunt afectate în mod special, constipația nu este neobișnuită. Din cauza presiunii crescute din timpul defecației, vasele de sânge arteriale de la nivelul anusului se umflă.
Hemoroizi după naștere
Hemoroizii și nașterea sunt, de asemenea, legate. Mai exact, hemoroizii apar adesea după naștere. Potrivit studiilor științifice, aproape fiecare a treia femeie suferă încă de ei la opt săptămâni după ce a născut. După șase luni, 13 la sută dintre mame se plâng de hemoroizi.
Hemoroizi interni
Atunci când un cadru medical vorbește despre boala hemoroidală, el se referă la hemoroizi interni. Hemoroizii interni sunt, prin urmare, numiți hemoroizi adevărați. Hemoroizii interni sunt invizibili pentru cel care îi suferă și pot fi diagnosticați doar de către un medic. Dacă presiunea la apăsare este prea mare, aceștia ies din interior spre exterior.
Hemoroizi externi
Hemoroizii externi se numesc hemoroizi falși. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt artere umflate, ci tromboze (cheaguri de sânge) în venele sfincterului.
Pentru că hemoroizii ies din anus în exterior, cei care suferă de hemoroizi îi confundă uneori cu hemoroizii interni.
Hemoroizi externi: Ce ajută imediat? Pentru tratarea hemoroizilor externi sau a hemoroizilor din exteriorul fesei se folosesc aceleași metode ca și pentru hemoroizii adevărați.
Intrăm în mai multe detalii în secțiunile "Tratarea hemoroizilor" și "Remedii de casă pentru hemoroizi".
Cum arată hemoroizii?
Cei afectați sunt inițial nesiguri și se întreabă cum arată hemoroizii. Cum arată hemoroizii la început? Răspunsul este simplu: hemoroizii adevărați nu se văd și nici nu se simt cu degetul la început.
Recunoașteți hemoroizii
Un medic recunoaște boala hemoroidală în timpul examinării prin intermediul unor mici proeminențe. La început, persoanele cu această boală nu prezintă niciun simptom. Cum se recunosc hemoroizii sau, cu alte cuvinte, cum se recunosc hemoroizii? Majoritatea pacienților nu au niciun simptom, dar observă că ceva nu este în regulă cu anusul lor. În stadiile ulterioare, vasele de sânge se umflă în afară și pot fi simțite ca o umflătură.
Etapele hemoroizilor
Amploarea simptomelor depinde de cât de mult a progresat boala. Din acest motiv, medicii împart boala în patru stadii de hemoroizi.
- Hemoroizi de gradul 1
- Hemoroizi de gradul 2
- Hemoroizi de gradul 3
- Hemoroizi de gradul 4
Mai jos analizăm mai în detaliu fiecare dintre stadiile hemoroizilor.
Hemoroizi de gradul 1
Ce înseamnă boala hemoroidală de gradul 1? La început, afecțiunea trece adesea neobservată. Hemoroizii de gradul 1 nu pot fi nici văzuți, nici resimțiți din exterior. Doar un medic poate detecta pernele vasculare mărite în timpul unei proctoscopii. Medicii folosesc termenul de proctoscopie pentru a descrie o colonoscopie hemoroidă a canalului anal.
Hemoroizii de gradul întâi nu provoacă, de obicei, niciun simptom. Doar ușoare urme de sânge pe hârtia igienică indică faptul că vasele de sânge arterial de la nivelul sfincterului s-au modificat. Unele persoane se plâng de o senzație de corp străin în zona anusului.
Hemoroizi de gradul 2
Hemoroizii de gradul 2 se caracterizează prin faptul că perna vasculară mărită poate fi simțită cu degetele. Hemoroizii ies din anus atunci când se apasă puternic în timpul defecației și apoi alunecă înapoi în rect. Etanșeitatea sfincterului este din ce în ce mai mult perturbată și lichidul intestinal continuă să se scurgă. În pliul fesei se formează un mediu umed, care favorizează colonizarea bacteriilor și a altor microorganisme.
Boala hemoroidală de gradul 2 poate duce la următoarele simptome:
Inflamație
Sângerare
[Mâncărime]()
Arsură
Durere în timpul defecației
Eczemă care lăcrimează
Secreție de mucus din anus
Senzația că intestinul nu poate fi golit complet
Hemoroizi de gradul 3
Hemoroizii de gradul 3 se dezvoltă deja până la o dimensiune considerabilă. Ca urmare, inflamația și alte simptome din hemoroizii de gradul 2 continuă să crească. Nu numai în timpul defecației, ci și în timpul efortului fizic, hemoroizii alunecă în afara canalului anal și pot fi resimțiți. Spre deosebire de stadiul 2, aceștia nu se mai retrag singuri. Cu toate acestea, puteți împinge vasele de sânge mărite înapoi în anus cu degetele.
Hemoroizi de gradul 4
Spre deosebire de celelalte grade de gravitate, pernele vasculare nu mai pot fi împinse înapoi în anus în cazul unui hemoroid de gradul 4. Adesea, bolnavii își pot controla cu greu mișcările intestinale și există defecație involuntară. În plus, durerea crește. Deoarece hemoroizii de gradul 4 ies permanent din canalul anal, medicii numesc acest lucru un prolaps al anusului[(prolaps anal]()). În acest stadiu, hemoroizii pot fi periculoși. În general, hemoroizii sunt periculoși dacă sunt lăsați netratați.
Hemoroizi simptome
Unele dintre simptomele hemoroizilor au fost deja menționate. Mai jos ne uităm la cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor. Mai întâi, o precizare: simptomele hemoroizilor la o femeie și simptomele hemoroizilor la un bărbat nu sunt foarte diferite. Singura diferență reală este reprezentată de hemoroizi în timpul sarcinii, hemoroizi în timpul alăptării și apoi când apar hemoroizii după naștere.
Semnele hemoroizi
Care sunt semnele tipice ale hemoroizilor? Această întrebare este relevantă pentru a putea clasifica corect afecțiunile. În stadiile incipiente, semnele hemoroizilor nu sunt clare și, adesea, sunt greu de observat. De aceea, ar trebui să le cunoașteți bine. În cele ce urmează, vom descrie cele mai importante cinci semne ale hemoroizilor.
Hemoroizi sângerare
Primul semn al hemoroizilor este sângele de pe hârtia igienică. Mulți pacienți sunt îngrijorați deoarece sângele în scaun nu apare doar în cazul hemoroizilor. Și cancerele se manifestă sub formă de sângerare. Astfel, în loc de hemoroizi, poate exista cancerul de intestin sau cancerul de stomac. Cu toate acestea, există o diferență importantă între sângele în scaun în cazul hemoroizilor și cancer: deoarece hemoroizii sângerânzi se află în regiunea anală, sângele are o culoare roșu aprins. Acesta arată exact la fel ca atunci când pielea este rănită.
În cazul cancerului la nivelul tractului gastrointestinal, sângele se amestecă cu scaunul. Din acest motiv, scaunul are o culoare maro închis spre negru. În cazul hemoroizilor, sângele se găsește între rect și mușchiul sfincterului. Sângele se găsește doar în exteriorul scaunului și în anus. Cât timp sângerează hemoroizii? Sângerarea hemoroizilor este de obicei slabă și se oprește după o perioadă scurtă de timp. Dacă există o sângerare abundentă care durează săptămâni sau luni, există riscul de anemie și deficiență de fier.
Hemoroizi mâncărime
Hemoroizii care provoacă mâncărimi sunt enervanți și vă tentează să vă scărpinați tot timpul la fund. De ce se mănâncă de fapt hemoroizii? Mâncărimea hemoroizilor este legată de inflamație. Atunci când vasele de sânge arteriale de la nivelul anusului ies din interior spre exterior, acestea se pot inflama cu ușurință. Una dintre consecințe este mâncărimea. Persoanele care au mult păr în regiunea anală sau care transpiră mult suferă de mâncărimi anale deosebit de des. Mâncărimile apar adesea atunci când stați mult timp jos.
De obicei, mâncărimea este fie externă, fie internă. Uneori ambele vin împreună, ceea ce pune multă presiune asupra vieții profesionale de zi cu zi. Mâncărimea hemoroizilor poate crește după o mișcare intestinală. De ce hemoroizii se mănâncă atât de tare noaptea încât îi privează pe cei care suferă de ei de somn? Noaptea, vă întindeți în pat și vă relaxați pentru ca organismul dumneavoastră să se poată reface după stresul și tensiunile din viața de zi cu zi. Pentru că nu sunt distrași de influențele externe, mulți oameni se simt mai mult în interiorul lor. Hemoroizii nu te mănâncă mai mult noaptea decât în timpul zilei, dar le acorzi mai multă atenție.
Arderea hemoroizilor
Unii hemoroizi ard după defecație. Descrieri vii precum "hemoroizii mei ard ca focul" sunt deseori auzite de medici de la pacienții lor. Pe lângă mâncărimi, arsura hemoroizilor poate reduce semnificativ calitatea vieții. De ce ard hemoroizii în primul rând? Motivul este același ca și în cazul mâncărimilor, și anume inflamația pernei hemoroidale. Arderea hemoroizilor: Ce trebuie făcut? Există preparate bine tolerate sub formă de supozitoare, unguente și creme, precum și diverse remedii casnice pentru ameliorarea simptomelor. Acestea sunt explicate în detaliu în secțiunile "Tratarea hemoroizilor" și "Remedii de casă pentru hemoroizi".
Hemoroizi: Secreții de mucus din intestin
Uneori, persoanele cu boală hemoroidală găsesc mucus în lenjeria intimă atunci când se dezbracă. De unde provine acest mucus? Provine din intestin. Hemoroizii dilatați pot bloca sfincterul și pot permite secreția de lichide și scaun din rect. La figurat vorbind, tamponul vascular umflat pune un picior în crăpătura ușii, astfel încât ușa nu mai poate fi închisă. După cum sugerează și numele, mucoasa noastră intestinală produce o secreție mucoasă care asigură alunecarea scaunului. Mucusul hemoroidal: Ce culoare are? Secreția poate căpăta diferite nuanțe, de la alb la galben și până la maro-roșcat.
Hemoroizii pot provoca durere
Pe lângă mâncărimi și arsuri, se observă adesea hemoroizi dureroși. Durerea hemoroizilor apare mai ales în timpul defecației și după aceea. Durerea hemoroidală în timpul șederii este cauzată de presiunea exercitată de partea superioară a corpului asupra feselor. Ea este resimțită deosebit de intens pe suprafețe dure. Hemoroizii dureroși sunt raportate doar ocazional la început. În stadiile ulterioare, durerea severă din cauza hemoroizilor apare în permanență ca o înțepătură sau o apăsare.
Hemoroizi din cauza diareei
Diareea și hemoroizii sunt, de asemenea, legate între ele. Bineînțeles, hemoroizii nu se formează automat după fiecare diaree. Cu toate acestea, cei care suferă de diaree frecventă sunt predispuși la boala hemoroidală. De ce se întâmplă acest lucru? Intestinele noastre găzduiesc aproximativ 100 de trilioane de bacterii, ciuperci și alte microorganisme numite microbiom sau flora intestinală. Pentru a spune lucrurilor pe nume, propriile noastre celule sunt net depășite numeric de locuitorii intestinali.
Un factor important pentru sănătatea unei persoane este interacțiunea bacteriilor intestinale între ele. În timpul diareei, o parte din flora intestinală vitală este eliminată din organism. Așa-numitele bacterii putrefactive le iau adesea locul, ceea ce poate duce la reacții inflamatorii. Inflamația din rect favorizează, la rândul ei, mărirea pernei hemoroidale.
Există un alt motiv pentru hemoroizi din cauza diareei. Atunci când diareea constantă împiedică trecerea scaunelor solide prin rect, sistemul sensibil de închidere de la nivelul anusului este perturbat. Mușchiul sfincterului se relaxează și se relaxează din cauza lipsei de exercițiu în timpul scaunelor. Pentru a compensa acest efect, perna vasculară din rect se dilată.
Sunt hemoroizii contagioși?
Unii bolnavi se întreabă dacă hemoroizii ar putea fi contagioși. Deoarece sângele și lichidul intestinal se scurg, ei se tem că transmiterea are loc în acest mod. Este aceasta o îngrijorare justificată? În principiu, boala hemoroidală nu este contagioasă. Am descris factorii de risc și cauzele care duc la o pernă vasculară mărită în secțiunile "Cum se dezvoltă hemoroizii" și "Hemoroizii și sarcina". Un risc de infecție între persoane diferite nu se încadrează în această categorie.
Hemoroizi remediu acasă
Există multe sfaturi pe internet despre remediile de casă pentru hemoroizi. Acestea includ:
- Remediul de casă pentru hemoroizi cu miere
- Remediu de casă pentru hemoroizi banane
- Hemoroizi remediu de casă pentru hemoroizi oțet de cidru de mere
- Hemoroizi remediu de casă pentru hemoroizi ulei de cocos
Pot remediile de casă să reducă efectiv dimensiunea hemoroizilor sau să le facă să dispară cu totul? În această secțiune, analizăm mai îndeaproape principalele remedii de casă pentru hemoroizi și discutăm despre eficiența acestora.
Hemoroizi de baie Sitz
Unele persoane care suferă de hemoroizi se bazează pe băile de șezut pentru a-și îmbunătăți simptomele hemoroizilor. După cum sugerează și numele, doar partea inferioară a corpului și picioarele sunt în apă în timpul unei băi de șezut pentru hemoroizi. Pieptul și brațele ies din apă. Cada de baie este potrivită pentru o baie de șezut pentru hemoroizi dacă este umplută doar parțial cu apă. Dacă doriți să vă fie mai ușor, puteți cumpăra o baie de șezut specială.
Pentru baia de șezut, alegeți o temperatură de 37 de grade (temperatura corpului) și stați în cadă între 10 și 15 minute. Pentru baia de șezut ascendentă, temperatura este crescută treptat până la 40 de grade prin adăugarea repetată de apă fierbinte. Durata de aplicare este, de asemenea, de 10 până la 15 minute. Pentru baia de șezut, se folosește fie apă limpede, fie se adaugă un remediu pe bază de plante.
Frecvent utilizate sunt:
Arnica
[Hamamelis (Hamamelis]())
Mușețel
Ulei de arbore de ceai
Scoarță de stejar
Băile de șezut au un efect plăcut de relaxare. Nu s-a dovedit încă dacă au efect și asupra hemoroizilor. O baie de șezut cu flori de fân nu este potrivită pentru hemoroizi.
Supozitor pentru hemoroizi
Pentru a atenua simptomele tipice, cum ar fi mâncărimea, arsura și supurația în stadiile incipiente, mulți bolnavi folosesc supozitoare împotriva hemoroizilor. Acestea au un efect antiinflamator, de uscare și de ameliorare a durerii. De asemenea, ele conțin adesea substanțe care dezinfectează perna vasculară mărită și determină vasele de sânge să se strângă.
Farmaciile vând supozitoare pentru hemoroizi cu cortizon și cu analgezicul lidocaină. Pot supozitoarele să reducă hemoroizii? Supozitoarele ameliorează doar simptomele. Supozitoarele singure nu vor vindeca hemoroizii. Cel mai bine este să folosiți supozitoarele pentru hemoroizi după ce ați avut scaun și înainte de a merge la culcare.
Supozitorul nu trebuie introdus prea adânc. Este suficient dacă membrul de la primul până la al doilea deget intră în anus. Supozitorul se dizolvă lent datorită căldurii corpului și eliberează continuu substanțele active în perna vasculară bolnavă. Nu se recomandă utilizarea unui lubrifiant sau a unei creme pentru a facilita introducerea supozitorului. Acest lucru poate duce la o eliberare alterată a ingredientelor.
Uleiul de arbore de ceai micșorează hemoroizii?
Uleiul de arbore de ceai este adesea folosit pentru bolile inflamatorii. Nu e de mirare că acest remediu de uz casnic se bucură de o mare popularitate. Uleiul conține numeroase substanțe dizolvate care au un efect dezinfectant și antiinflamator. Poate uleiul de arbore de ceai să reducă efectiv hemoroizii? Toate ingredientele acționează exclusiv împotriva simptomelor.
Din acest motiv, uleiul din arbore de ceai pentru hemoroizi ar trebui utilizat doar pentru a susține și a atenua simptomele. Există rapoarte pe internet de la utilizatori care au avut experiențe pozitive cu acesta. În niciun caz nu trebuie să aplicați uleiul de arbore de ceai nediluat, deoarece arde neplăcut în zonele sensibile, cum ar fi anusul. Dacă doriți să aplicați ulei de arbore de ceai pentru hemoroizi, cel mai bine este să procedați astfel:
- Aruncați câteva picături de ulei de arbore de ceai într-un pahar cu apă și amestecați cu o lingură.
- Adăugați apoi o compresă în acest amestec.
- Aplicați compresa umedă pe anus timp de 20 până la 30 de minute.
În loc să folosiți o compresă, puteți face băi de șezut cu ulei de arbore de ceai.
Împingeți înapoi hemoroizi
După cum s-a explicat mai sus, în anumite condiții, hemoroizii de gradul 2, 3 și 4 ies din canalul anal și pot fi palpați la nivelul anusului. Doar vasele de sânge mărite de gradul 2 alunecă automat înapoi în rect. În stadiul 3, hemoroizii pot fi împinși ei înșiși înapoi. Vasele de sânge umflate de gradul 4 rămân permanent în afara canalului anal și nu mai pot fi împinse înapoi cu degetul.
Dar cum se împing hemoroizii înapoi? Țineți o batistă de bumbac sau o flanelă curată sub robinet până când aceasta este complet udă cu apă. În loc de apă, poți înfășura în batistă și cuburi de gheață. Apoi, puneți cârpa pe regiunea anală și apăsați ușor cu degetele unei mâini. Hemoroizii pot fi împinși înapoi în același mod după naștere.
Masajul îndepărtează hemoroizii
Ca o alternativă la metoda de mai sus de a împinge înapoi, puteți masa ușor hemoroizii. Dacă se simte un hemoroid care a ieșit, cel mai bine este să se procedeze în felul următor: Mâinile se spală cu apă de la robinet și nu se usucă. Apoi se masează ușor regiunea anală cu degetul arătător întins, degetul mijlociu și degetul inelar de la o mână, în timp ce se relaxează mușchiul sfincterului. După un timp scurt, hemoroizii se vor retrage și nu mai pot fi resimțiți. Dacă se întâmplă acest lucru, masați din nou.
Dieta pentru hemoroizi
Mâncarea de tip fast-food și alte alimente procesate - recunoscute după numerele E de pe ambalaj - favorizează colonizarea bacteriilor patogene în intestin. După cum s-a explicat deja în secțiunea "Hemoroizi din cauza diareei", acest lucru crește riscul de boli inflamatorii, cum ar fi boala hemoroidală. Care este dieta corectă pentru hemoroizi? O dietă bogată în fibre este motto-ul. În loc de pâine și paste făinoase din făină albă, este mai bine să consumați cereale integrale.
Fructele proaspete, legumele și leguminoasele ar trebui să fie, de asemenea, în meniu. Dar aveți grijă: dacă treceți brusc de la o dietă săracă în fibre la una bogată în fibre, puteți avea probleme intestinale. Dacă vreți să preveniți hemoroizii și dezvoltarea lor cu ajutorul dietei, nu trebuie să uitați de prebiotice. Prebioticele sunt alimente fermentate care asigură înmulțirea bacteriilor favorabile sănătății în intestinele noastre.
Printre acestea se numără:
Varza murată
Kefir
Kombucha
Miso
Iaurt natural
Lapte bătut
Oțet de cidru de mere
De asemenea, este important să beți suficiente lichide și să asigurați o activitate fizică adecvată pentru hemoroizi. Doi până la 2,5 litri de apă și ceai neîndulcit sunt obligatorii.
Îndepărtați-vă singuri hemoroizii
Numai un medic are voie să îndepărteze hemoroizii. Cu remediile de casă menționate, puteți reduce disconfortul și astfel vă puteți crește calitatea vieții. În secțiunea următoare, vom discuta despre cum pot fi eliminați hemoroizii.
Hemoroizi, ce medic ajută?
Unul dintre primele contacte pentru boli precum hemoroizii este medicul de familie. Ce medic este specialistul desemnat pentru hemoroizi? Un proctolog este un expert în boli ale rectului și hemoroizi. De asemenea, puteți consulta un specialist în boli gastrointestinale (gastroenterolog). Un gastroenterolog nu este un medic specializat pentru hemoroizi. Cu toate acestea, el este familiarizat cu bolile rectului.
Tratarea hemoroizilor
Dacă nu aveți succes în ciuda tratării hemoroizilor cu un remediu de casă sau cu alte măsuri, ar trebui să consultați un medic. Numai un medic poate pune diagnosticul corect și poate elimina definitiv hemoroizii printr-un tratament adecvat.
Hemoroizi - ce ajută imediat?
Simptomele bolii hemoroidale pot fi foarte neplăcute. Dar ce ajută împotriva hemoroizilor, și cât mai repede posibil? În primele etape ale bolii, ar trebui să vă răciți hemoroizii. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să luați o cârpă cu apă rece sau să puneți cuburi de gheață într-o cârpă și să o puneți pe anus. În niciun caz nu trebuie să vă puneți un tampon termic pe anus. Acest lucru se datorează faptului că aplicațiile de căldură favorizează inflamația acută.
Remediu împotriva hemoroizilor
În farmacii sunt disponibile diverse remedii pentru hemoroizi care ameliorează simptomele. Acestea includ medicamente, creme, unguente și perne.
Hemoroizi de droguri
Medicamentele disponibile în comerț pentru hemoroizi nu elimină cauzele bolii. Acestea sunt disponibile cu diferite ingrediente active pe bază de prescripție medicală sau fără prescripție medicală. Dacă terapia durerii este principala preocupare, se poate lua în considerare un medicament cu un anestezic local (lidocaină, cinocaină) sau cortizon.
Cremă pentru hemoroizi
Cei afectați folosesc adesea o cremă împotriva hemoroizilor cu zinc, aloe vera sau [hamamelis\]\(/witch hazel/). Ingredientele active sunt bine tolerate și pot ameliora simptomele în stadiile incipiente ale bolii. Dacă doriți să tratați hemoroizii cu o cremă, nu aveți nevoie de o rețetă. O cremă potrivită pentru hemoroizi este disponibilă în farmacii și în drogherii.
Unguent pentru hemoroizi
În loc de o cremă, puteți folosi un unguent împotriva hemoroizilor. Care este cel mai bun unguent împotriva hemoroizilor? Unguentul pentru hemoroizi Hametum și unguentul pentru hemoroizi Rossmann (SOS unguent pentru hemoroizi) sunt două produse care s-au dovedit a fi eficiente. Ambele produse se introduc în anus cu ajutorul unui aplicator. Unguentul este eficient împotriva simptomelor ușoare ale bolii hemoroidale și, în același timp, dezinfectează și calmează mucoasa intestinală iritată.
Dacă doriți să tratați hemoroizii cu un unguent, este potrivită și o combinație de unguent pentru hemoroizi și supozitoare. În timpul zilei, unguentul se aplică după defecație. Seara, înainte de a merge la culcare, supozitorul asigură că ingredientele acționează pe tot parcursul nopții.
Hemoroizi pernă
O pernă pentru hemoroizi de la farmacie sau de la un magazin specializat reduce presiunea asupra regiunii anale și diminuează durerea. Astfel, este posibil să stați mai mult timp la serviciu și acasă, fără a fi nevoiți să vă ridicați mereu și mereu. Majoritatea pernelor sunt un tip de inel de scaun care are o adâncitură în interior. Există, de asemenea, perne de scaun ortopedice care au o formă specială. Confecționați-vă propria pernă pentru hemoroizi: Este posibil? Cu puțină îndemânare, vă puteți confecționa singur o pernă de scaun. Nu are sens, deoarece pernele pentru hemoroizi de la dm sau Rossmann sunt accesibile pentru toată lumea.
Ce trebuie să faceți în legătură cu hemoroizii
Mulți suferinzi se întreabă: Ce să facă în legătură cu hemoroizii. În afară de stadiul 1, pernele hemoroidale nu dispar de la sine. Pentru a scăpa definitiv de vasele supărătoare, acestea trebuie să fie îndepărtate de un medic. Acest lucru se poate face cu un garou (ligatura cu bandă de cauciuc), scleroterapie sau intervenție chirurgicală. Ce procedură este folosită depinde de gradul de boală hemoroidală.
Hemoroizi banda de cauciuc ligatura hemoroizi
Hemoroizii de gradul 1 până la 3 pot fi îndepărtați cu o ligatură cu bandă de cauciuc. Procedura se face în ambulatoriu și fără anestezie. Deoarece hemoroizii sunt legați în timpul ligaturii cu bandă de cauciuc, țesutul tratat regresează și moare. Ce experiențe au avut pacienții cu ligatura hemoroizilor cu bandă de cauciuc? Ocazional, există o ușoară sângerare și durere după tratament.
La unele persoane, pernele vasculare se umflă din nou după o perioadă scurtă de timp. Medicii recomandă atunci o altă ligatură cu bandă de cauciuc, scleroterapie sau intervenție chirurgicală. Încercarea de a face singură ligatura cu bandă de cauciuc a hemoroizilor nu este o idee bună. Procedura trebuie să fie în mâinile unui medic, deoarece trebuie să fie făcută în mod profesionist.
Hemoroizi sclerozați
Scleroterapia hemoroizilor de gradul 1 și 2 este o metodă de tratament cu durere redusă, care se efectuează în ambulatoriu, în cabinet. Medicul injectează un agent sclerozant în pernele hemoroidale mărite cu ajutorul unei oglinzi rectale care este introdusă în anus. Acest lucru face ca pereții vaselor de sânge să se inflameze, astfel încât vasele de sânge tratate se lipesc între ele. Țesutul moare apoi, iar perna vasculară umflată se reduce în dimensiune.
Hemoroizi sclerozanți: Care sunt urmările? Efectele secundare apar doar foarte rar. Uneori apar dureri ușoare, sângerări sau senzație de presiune și corpuri străine. Dacă medicul injectează din greșeală în veziculele seminale sau în prostată atunci când sclerozează hemoroizii la bărbați, este foarte dureros. Rata de succes a procedurii este cuprinsă între 10 și 46%. La multe persoane, hemoroizii se măresc din nou după doi-trei ani.
Chirurgie hemoroizi
În cazul bolii hemoroidale avansate de gradul 3 și 4 cu simptome severe, intervenția chirurgicală asupra hemoroizilor este o opțiune. Există diverse metode disponibile pentru această operație. Operația are loc sub anestezie generală sau parțială și poate fi necesară o ședere în spital. În cele mai multe cazuri, pernele vasculare umflate sunt îndepărtate cu un laser, un bisturiu sau o foarfecă și apoi suturate.
Cât timp ar trebui să dureze o operație la hemoroizi? În funcție de procedura utilizată, operația durează între zece minute și o oră. Care este experiența în ceea ce privește chirurgia hemoroizilor? Complicațiile includ adesea sângerări, durere și probleme cu urinarea. La trei până la nouă la sută dintre cei operați, vasele de sânge arteriale se măresc din nou în decurs de un an.