Mâncărimea puternică pe părțile păroase ale corpului poate fi un indiciu al crabilor. Deoarece acești paraziți preferă să se atașeze de părul din zona genitală, ei mai sunt numiți și păduchi pubieni. Racii sunt foarte neplăcuți, dar ușor de controlat.
Care sunt simptomele crabilor?
În cazul crabilor, simptomele sunt similare cu cele ale păduchilor:
- mâncărimi puternice
- decolorare gri la nivelul mușcăturilor
- pete de sânge de culoare brun-roșiatică pe pantaloni
- arsuri în zonele afectate
Unde apar crabii?
Crabii preferă să se așeze în zona genitală. Crabii pot apărea, de asemenea, pe piept și pe părul de la subraț, precum și pe sprâncene, cu simptomele tipice.
Care este cauza mâncărimii?
Crabii secretă salivă atunci când mușcă din piele. Acest lucru asigură coagularea rapidă a sângelui. Saliva este responsabilă pentru [mâncărimea]() intensă.
Cum are loc transmiterea crabilor?
Crabii se transmit prin contact corporal strâns. În cazul în care există o infestare în zona intimă, există un risc ridicat de transmitere în timpul actului sexual. Prin urmare, racilele fac parte dintre bolile cu transmitere sexuală. Păduchii pot supraviețui până la 24 de ore fără o gazdă. Prin urmare, transmiterea poate avea loc și prin intermediul lenjeriei de pat, al prosoapelor sau al altor rufe.
Cum poți trata crabii?
Crabii nu sunt periculoși. Cu toate acestea, mâncărimea puternică duce la efecte secundare care trebuie evitate. În plus, păduchii se reproduc foarte repede. Într-o săptămână, noi păduchi au eclozat din ouăle, așa-numitele lendini.
Cât de periculoși sunt crabii?
Spre deosebire de păduchii de cap sau de haine, crabii nu transmit boli și, prin urmare, sunt inofensivi. Cu toate acestea, mâncărimea puternică duce adesea la scărpinat și, astfel, la mici răni. Acestea se pot infecta. În plus, acest lucru crește riscul de transmitere a bolilor sexuale. Prin urmare, crabii trebuie tratați de urgență.
Ce remedii sunt eficiente împotriva crabilor?
Păduchii fungici din zona genitală, de la subraț și de pe părul de pe corp pot fi bine tratați. Se folosește în principal ingredientul activ piretrină. Ca alternativă, pot fi folosite și produse care conțin permetrin, dar acestea nu au fost încă aprobate împotriva crabilor. Produsele fabricate din piretrină naturală, care este extrasă din florile de crizantemă, sunt deosebit de populare. Produsele antipisici sunt folosite pentru a îmbiba părul din zonele afectate. După timpul de înmuiere, medicamentele trebuie spălate. Deoarece noi păduchi se pot forma din lăptișoare în decurs de o săptămână, tratamentul trebuie repetat după aproximativ 8 zile. Șampoanele clasice împotriva păduchilor nu sunt recomandate, deoarece acestea trebuie să acționeze adesea peste noapte.
Cum tratez crabii de pe gene și sprâncene?
Remediile împotriva păduchilor nu trebuie să ajungă în ochi. Prin urmare, păduchii de pe sprâncene și gene trebuie smulși cu o pensetă. Cel mai bine este să tratați în prealabil părul cu un ulei. Astfel, este mai ușor să îndepărtați păduchii. În timpul acestui tratament, păduchii rămân adesea în păr. Prin urmare, după primul tratament, părul trebuie verificat zilnic pentru a vedea dacă există păduchi.
Pot ajuta remediile de acasă cu crabi?
Un remediu binecunoscut împotriva păduchilor este uleiul de cocos. Prin utilizarea acestuia, paraziții sunt acoperiți cu o peliculă de ulei și se sufocă. Tratamentul cu hamamelis poate ameliora mâncărimile din zonele afectate. În același timp, taninurile din [hamamelis]() acționează împotriva inflamației și, astfel, sprijină vindecarea.
Cum pot susține tratamentul pentru crabi?
Pe lângă remediile împotriva păduchilor, ar trebui să se efectueze și un control cu pieptenele pentru păduchi. Dacă părul este tratat în prealabil cu ulei de nucă de cocos, păduchii și lăuzele pot fi pieptănate cu ușurință. Raderea zonelor afectate ale pielii ajută, de asemenea,. Rasul îndepărtează firele de păr infestate și facilitează igiena. Partenerul se poate rade și ca măsură preventivă împotriva păduchilor.